top of page

Skudd: Erter


Erteskudd ertespirer erteplanter erter er lett å dyrke.
Erteskudd ca en uke gamle

Erteskudd er klare i løpet av en ukes tid og er superenkle å dyrke innendørs! De smaker mildt av erter og kan brukes rå i en salat, på et smørbrød , i en wok, eller som pynt på en smakfull suppe. Klipper du dem riktig vil det komme nye skudd du kan høste igjen.

Det er flere måter å dyrke disse på, men om du forspirer ertene får du høste spirene tidligere.



DETTE TRENGER DU:


Tørkede erter

Et glass, gjerne norgesglass

Vann

Lokk med sil, eller et dørslag

Jord

Potte



SLIK GJØR DU:


Dag 1:

Ha de tørre ertene i glasset. Ha i vann og fyll på til det dekker ca 5 ganger så mye som frøene. De trekker til seg mye vann det første døgnet så her kan det være lurt å etterfylle om det er behov. Ertene skal ligge helt dekket av vann det første døgnet.


Dag 2:

Etter ett døgn; sil ut vannet og skyll ertene 2 ganger. La ertene renne av et par minutter. Om du ikke har lokk med sil kan du ta ertene over i et dørslag og skylle av. Ha ertene tilbake i glasset. Deretter skal ertene skylles 1 gang om dagen, og ikke ligge i vann. De begynner å spire etter 1-2 dager, og kan med fordel plasseres et varmt og lunt sted.


Dag 2-3:

Når ertene har begynt å spire er de klare til å få vokse i jorda. Fyll en potte ca 2/3 full og hell i ertespirene til de dekker flaten. Dekk med jord og vann godt.


Etter noen dager vil de grønne små skuddene begynne å titte frem. Sett de lyst, gjerne i en vinduskarm. De kan høstes etter ca en uke når høyden er over 5 cm.


Ønsker du nye skudd? Klipp høyt oppe på planten slik at snittet blir over de første bladene. Da vil veksten fortsette og nye skudd vil dukke opp etter noen dager. Det er mulig å høste 2-3 runder før plantene må byttes.

Siste innlegg

Se alle
bottom of page