top of page

Løvetannsirup


Løvetann - en spiselig vill vekst som kan sankes i naturen. Løvetannsirup og matauk
Løvetannsirup er et must hver vår!

Har du noen gang luktet på en løvetann? Sånn virkelig luktet? Med lukkede øyne og pusten trukket helt inn? Denne sirupen smaker nettopp som løvetann lukter; som en bombe av vår! Sirupen er fantastisk til is og pannekaker, og kan også brukes i en drink eller til å helle over friske bær og desserter.



INGREDIENSER:


200 gr løvetannblomster (uten det grønne)

3 L Vann

2 L Sukker

1 klype salt

2 Sitroner, saften og zest

1/2 ts Sitronsyre



SLIK GJØR DU:


Plukk løvetannblomster og rens dem fra det grønne. Det er kun kronbladene som skal brukes. Ha de i en kjele sammen med vann, sitronsaft og sitronzest. Her er det viktig at det er kun det ytterste gule laget av sitronskallet brukes og ikke noe av det hvite. Kok opp og la det småkoke i ca 20 min. Sil av og ha alt tilbake i kjelen. Bland inn sukker, salt og sitronsyre og kok opp. La det koke til du oppnår en temperatur på ca 110 C. Konsistensen er tykk men flytende. Den blir stivere etter den har fått avkjølt seg. Ha på rene, sterile glass. Sirupen har lang holdbarhetstid.

Siste innlegg

Se alle
bottom of page