Hvordan spire mungbønner? Disse saftige og sprø bønnespirene er klare på kun 2-3 dager og er superenkle å spire! De kan brukes rå i en salat, på et smørbrød eller i en wok eller som pynt på en smakfull suppe. Alt du trenger å gjøre er å legge bønnene i bløt og skylle 2 ganger dagen.
INGREDIENSER:
Bønnefrø - mungbønner
Et glass
Vann
Lokk med sil
SLIK GJØR DU:
Dag 1:
Ha bønnefrøene i glasset. Her kan du justere mengde etter hvor mye du ønsker, men 3-4 spiseskjeer er nok til ca 2-3 dl ferdige spirer. Ha i vann og fyll på til det dekker ca 5 ganger så mye som bønnefrøene. De trekker til seg mye vann det første døgnet så her kan det være lurt å etterfylle om det er behov. Bønnene skal ligge helt dekket av vann det første døgnet.
Dag 2:
Etter ett døgn; sil ut vannet og skyll bønnene 2 ganger. La bønnene renne av et par minutter. Nå skal bønnene skylles over 2 ganger om dagen, og ikke ligge i vann. De begynner å spire etter det første døgnet, og du kan selv velge hvor store spirene skal bli før du tar dem i bruk. Hos oss bruker vi dem gjerne fra dag 2-3 og utover.
Spirene kan oppbevares i kjøleskap. Skyll over hver dag så lenge du ønsker å spise dem. De fortsetter å vokse selv om temperaturen er lav.