Har du hvitløk til overs? Da er denne oppskriften perfekt for deg! Hvitløk som tørkes og oppbevares riktig har lang holdbarhetstid, men etter 6-7 måneder vil feddene begynne å tørke inn, spire, eller råtne. Ved å lage hvitløkspurè og fryse i små porsjoner kan du enkelt forlenge holdbarheten langt frem i tid.
INGREDIENSER:
1 liter ferdig rensede hvitløksfedd
2-3 dl god olje
SLIK GJØR DU:
Ha hvitløken i en blender og hell på olje mens maskinen går. Du har nok olje i når pureen er myk og blendes lett, og all hvitløken er fint oppkuttet.
Denne holder ca 1 uke i kjøleskap. For lengere holdbarhet kan du fylle på med olje slik at pureen blir dekket. Dette hindrer muggdannelse. Pureen kan også fryses i porsjonsstørrelser og brukes i alle retter du ønsker hvitløk i. Pureen er perfekt i hvitløkssmør, supper, sauser, på ristet brød og over varme poteter eller i en god hjemmelaget dip.