top of page

Hvitløkspurè


Hvitløkspurè kan fryses i glass i små porsjoner.
Hvitløkspurè kan fryses i glass i små porsjoner.

Har du hvitløk til overs? Da er denne oppskriften perfekt for deg! Hvitløk som tørkes og oppbevares riktig har lang holdbarhetstid, men etter 6-7 måneder vil feddene begynne å tørke inn, spire, eller råtne. Ved å lage hvitløkspurè og fryse i små porsjoner kan du enkelt forlenge holdbarheten langt frem i tid.


INGREDIENSER:


1 liter ferdig rensede hvitløksfedd

2-3 dl god olje


SLIK GJØR DU:


Ha hvitløken i en blender og hell på olje mens maskinen går. Du har nok olje i når pureen er myk og blendes lett, og all hvitløken er fint oppkuttet.


Denne holder ca 1 uke i kjøleskap. For lengere holdbarhet kan du fylle på med olje slik at pureen blir dekket. Dette hindrer muggdannelse. Pureen kan også fryses i porsjonsstørrelser og brukes i alle retter du ønsker hvitløk i. Pureen er perfekt i hvitløkssmør, supper, sauser, på ristet brød og over varme poteter eller i en god hjemmelaget dip.

Siste innlegg

Se alle
bottom of page