Soltørkede tomater er kjempe godt, og enkelt å lage. De passer perfekt til pasta, foccacia, i en frisk salat eller på et deilig ristet brød.
INGREDIENSER:
Tomater (ha gjerne ulike sorter og størrelser)
Olje
Basilikum
Timian
Hvitløk
Salt
SLIK GJØR DU:
Legg klart et stekebrett med bakepapir. Sildre over litt olje.
Skjær tomatene i skiver med tykkelse på ca 2-3 mm. Her kan du velge tykkelse selv, men vær nøye på å skjære skivene med lik tykkelse slik at det tørker jevnt.
Legg tomatene tett inntil hverandre på brettet, men ikke overlapp. De krymper nokså mye når de tørker. Dryss over hakket basilikum, hvitløk og timian. Dryss over litt salt. Her kan du velge krydder og mengde selv, men vær gjerne raus med mengden. Det gir ekstra god smak til både oljen og tomatene i ettertid.
Sett tomatene på midterste rille på 60 C. Det er viktig å sørge for at tomatene er lenge nok i ovnen så la de stå 24 timer og sjekk tomatene. De skal ikke være sprø, men seige og nokså inntørket. Om de fortsatt virker litt for saftige så lar du de stå litt lenger.
Ha tomatene på glass og fyll på med olje. Det er viktig at tomatene ligger helt under så det ikke er fare for muggdannelse. De har lang holdbarhet om de er riktig tørket og ligger dekket med oljen.