Etter vår mening er dette den mest dekorative måten å bruke gressløkblomster på. Gressløkblomst-eddik får en fantastisk flott farge, og smaker mildt av løk. Den er perfekt å lage til en herlig vinaigrette som dryppes over en sommersalat. Den kan også brukes i marinader, andre typer dressinger, eller dryppes direkte over retter som trenger litt syre.
INGREDIENSER:
Gressløkblomster som nettopp har sprunget ut
Eddik 7%
SLIK GJØR DU:
Plukk gressløkblomstene når de nettopp har sprunget ut. Skyll blomstene i vann og la dem tørke litt. Ha blomstene i et glass og hell over eddik til det dekker blomstene. Du kan velge hvor mye eddik du vil ha i. Lite eddik gir mer farge og smak. I vår oppskrift bruker vi dobbelt mengde eddik til antall blomster, slik som bildet viser. Dekk glasset med en stoffbit eller lokk slik at småkryp ikke finner veien nedi mens det får stå å trekke smak og farge av blomstene. La blandingen stå ca 1 uke og sil fra blomstene. Gressløkblomstene gir en fantastisk fin farge på eddiken, og en herlig syrlig smak med hint av løk! Gressløkblomsteddik har lang holdbarhetstid.